top of page

Wat kan je doen om overschatting te voorkomen? (Tip blog)

Bijgewerkt op: 10 apr. 2022

Hey. Vandaag een blog met tips wat je kan doen om overschatting te voorkomen. Dat overschatten gebeurt helaas nog te veel!. In deze blog lees je een paar tips die kunnen helpen!

 

Bespreek het:


Bespreek wat autisme voor jou inhoudt en hoe je daar mee om gaat!. Dat bespreken kan erg moeilijk zijn. Maar bespreken is wel heel belangrijk om overschatting te voorkomen!.Probeer het op jouw manier te bespreken!. Je kan het!

 

Ontmasker:


Maskeren komt erg veel voor bij autisme. Het is belangrijk te oefenen met ontmaskeren. Zo kunnen anderen zien hoe je je echt voelt!. Probeer het ontmaskeren eens te oefenen bij iemand die je vertrouwt en waar je echt een goed gevoel bij hebt!. Je kan het!

 

Wees er bewust van wat autisme voor jou betekent:


Als je bewust bent van wat autisme voor jou betekent is de kans groter dat anderen je minder onderschatten!. Bewust zijn van wat autisme voor jou betekent kan op veel verschillende manieren!. Kijk welke manier bij jou past!. Je kan het!

 

Bewaak je eigen grenzen:


Erg belangrijk is het bewaken van je eigen grenzen. Deze sluit mooi aan bij die hierboven. Want als je hebt uitgezocht wat autisme precies voor je inhoudt kan je bezig gaan met het verkennen en ook het bewaken van je eigen grenzen!. Dit aangeven kan erg moeilijk zijn. Maar is erg belangrijk!. Als jij namelijk aangeeft wat jouw grenzen zijn. Kan je het proberen aan te geven!. Zo verklein je de kans dat anderen je overschatten!

 

Probeer je zelf te zijn ook bij andere mensen:


Ook dit is erg lastig om te doen!. Maar als je steeds meer jezelf bent verklein je de kans op overschatting!. Probeer eens uit te zoeken wie je zelf bent!. Dit kan uitzoeken kan op verschillende manieren!. Oefen eerst met iemand die je goed kent en waar je een goed gevoel bij hebt!. Je kan het!

 

Wil je praten?. Heb je advies nodig?. Of wil je gewoon even je hart luchten?. Stuur me dan een dm email. Heb je acuut hulp nodig?. Neem dan contact op met iemand die je vertrouwt!. Of neem contact op met 113. Deze organisaties zijn er niet voor niks!. En je bent het echt waard!

 

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp?. En/of heb je een tip?. Laat het weten in de reacties!. Misschien kan je een ander helpen!

 


 

Liefs Emma

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page