top of page

Tips voor het accepteren van je autisme (Tip blog)

Hey, vandaag weer een tip blog dit keer over het accepteren van je autisme, want dat is nog al een ding. in deze blog geef ik tips die voor mij erg hielpen. Lees gauw verder mischien zit er wat voor je bij!

 

Verzamel informatie over autisme:


Ga opzoek naar boeken en/of luister naar verhalen over autisme. Bekijk het internet en/of zoek eens op Instagram. Dat verzamelen van informatie is erg belangrijk in het begin. Zo begin je stukje bij beetje steeds meer te leren over autisme. En zie je in dat er veel meer mensen zo zijn als jou. Je kan het!

 

Ontdek wat autisme voor jou betekent:


Ook een erg belangrijke stap is kijken wat autisme nou precies voor jou inhoudt. Zo leer je steeds meer over je zelf en je autisme. Dit kan op heel veel verschillende manieren!. Kijk eens wat voor manier bij jou past!

 

Schrijf van je af:


Wat ook heel erg kan helpen is alles van je af schrijven, je woede, je verdriet en alles daar tussen in. Je kan het natuurlijk ook allemaal optypen als je dat fijner vindt. Dat opschrijven en/of typen is een fijne manier om alles te verwerken. Kijk of dit wat voor jou is!. Je kan het!

 

Praat erover:


Het kan enorm opluchten te gaan praten over al je gevoelens, en alles wat er verder speelt. Praten kan erg moeilijk zijn. Maar probeer met iemand te praten die je echt vertrouwt, je kunt er ook voor kiezen eerst alles op te schrijven en het dan allemaal te laten lezen aan die gene. Kijk wat bij jou past!. Je kan het!

 

Geef het de tijd:


Een acceptatie proces is niet van de een op de andere dag klaar helaas. Het kan maanden zelf jaren duren voordat je je autisme echt accepteert. Soms kan het zelfs zijn dat je je autisme nooit helemaal accepteert. Neem de tijd. Acceptatie forceren is namelijk ook niet goed!.

 

Zorg ook goed voor jezelf:


Het accepteren van je autisme kan erg veel energie kosten. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te (blijven) zorgen. Dit voor jezelf zorgen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Kijk eens wat voor manier bij jou past!

 

Een autisme coach:


Het hebben van een autisme coach kan helpen met het accepteren van je autisme en je leert ook nog eens wat autisme nou precies voor je betekent. Kijk eens of een autisme coach haalbaar voor je is!. Je kan het!

 

Wil je wat kwijt?, heb je een tip nodig?, of wil je gewoon even praten?, stuur me dan een dm of email. Heb je acuut hulp nodig?, neem dan contact op met iemand die je vertrouwt. Of neem contact op met 113, deze organisaties zijn er niet voor niks!. En je bent het echt waard!

 

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp?. En/of heb je een tip?, laat het weten in de reacties!. Misschien kan je een ander helpen!

 



 

Liefs Emma

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page