top of page

Tips tegen een winterdip (Tip blog)

Hey!. Vandaag is het weer tijd voor een tip blog!. Deze blog is er een tijdje uit geweest, maar hij is nu weer terug!. Dit keer geef ik tips om een winterdip zo veel mogelijk te voorkomen Want de herfst/winter zit er weer aan te komen en een winterdip ligt dan op de loer!. In deze blog geef ik je laagdrempelige tips!. Wil je weten wat die tips zijn?. Dat lees in je deze blog!

 

Probeer je zo veel mogelijk aan een planning te houden:


Het is belangrijk je aan een planning te houden, en vooral met de overgang, van warm naar wat kouder weer is dat net wat belangrijker!. Er verandert dan zo veel dat een vaste planning wel erg fijn kan zijn!. Die planning zorgt toch voor wat meer rust en geeft je iets meer hou vast!. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren van plannen. Kijk wat voor manier bij jou past!. Probeer het eens je kan het!

 

Probeer het aangenaam te maken:


De herfst/winter heeft (ook) mooie dingen. Zo kan je dan heerlijk onder een kleedje op de bank liggen, kan je het knus maken in huis, en kan je weer heerlijke pyjama's aan zonder dat het zweet over je voorhoofd loopt. Probeer daar ook eens naar te kijken. Wat maakt de herfst/winter voor jou toch iets draaglijker?. Ga daar eens naar opzoek!. En vraag ook eens aan mensen in je (directe) omgeving wat de herfst/winter voor die gene fijn maakt!. Het mooiste is natuurlijk iemand te vragen die helemaal gek is op de herfst winter! ;)

 

Maak een doel voor jezelf:


Het maken van een doel (En nee dan bedoel ik niet zo'n voetbal doel). Geeft wat meer houvast. Het helpt je ergens naar toe te werken. Kijk eens wat voor doel bij jou past. Het hoeft helemaal niet zo'n groot doel te zijn. Het kan ook iets simpels zijn als: Elke dag opstaan, of iedere dag een rondje buiten lopen, kijk eens of het bij past, je kan het!

 

Ga iedere dag even naar buiten:


Naar buiten gaan kan erg moeilijk zijn en dan vooral in de winter/herfst, want vaak word het dan kouder en is het buiten niet zo aangenaam. Maar het naar buiten gaan is dan juist erg belangrijk!. Het is goed voor je mentale gezondheid!. Kijk eens wat voor manier van naar buiten gaan bij past, er zijn heel veel verschillende manieren van naar buiten gaan natuurlijk!. Probeer het eens!, je kan het!

 

Wees niet te streng voor jezelf:


Gaat het een dag niet?. En/of komt er dan echt niks uit je handen?. En/of voel je je dan erg depri of heb je 'gewoon' even een dipje?. Wees dan niet streng voor jezelf en laat het erg gewoon wezen. Let wel goed opjezelf dat het niet te vaak gebeurt!

 

Wil je even praten?. Heb je een tip nodig?. Of heb je een luisterd oor nodig?. Stuur me dan een dm of email!. Heb je acuut hulp nodig?. Neem dan contact op met iemand die je vertrouwt, of neem contact op met 113, deze organisaties zijn er niet voor niks en je bent het echt waard!

 

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp en/of heb je een tip?. Laat het weten in de reacties!, misschien kan je een ander helpen!

 


 

Liefs Emma

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page