top of page

Tips om een verjaardag te overleven (Tip blog)

Hey!. Het is tijd voor een nieuwe tip blog!. Dit keer tips om een verjaardag te overleven!. Of het nou je eigen verjaardag is of die van een ander!. In deze blog geef ik tips die mij helpen om een verjaardag zo fijn mogelijk te maken!

 

Rust:


Rust is bij veel dingen heel belangrijk zo ook om een verjaardag te overleven!. Probeer daarom een dag voordat je de verjaardag hebt rust te nemen!. Rust kan je op heel veel verschillende manieren nemen. De ene neemt rust door heel hard te gaan sporten de ander neemt juist rust door creatief bezig te zijn of door eerder naar bed te gaan!. Kijk wat voor manier van rust nemen bij jou past!. Je kan het!

 

Prikkelbescherming:


Met prikkelbescherming bedoel ik bijvoorbeeld een noise canceling koptelefoon of oordopjes of bijvoorbeeld een zonnebril. Eigenlijk is prikkelbescherming alles wat je kan gebruiken en/of doen om prikkels tegen te gaan. Soms kan het eng zijn om die prikkelbescherming ook daadwerkelijk op te doen en/of te gebruiken als je naar een verjaardag gaat. Maar het kan wel heel erg helpen. Dus probeer het vooral als je het durft!. Je kan het!

 

Stimmen:


Stimmen kan je op heel veel verschillende manieren doen en het hoeft ook niet altijd op te vallen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te friemelen aan je ring of om wat anders te doen wat niet zo veel opvalt!. Je kan natuurlijk ook je favoriete stim toy gebruiken. Stimmen kan namelijk heel erg helpen om prikkels te verwerken en op een verjaardag is dat heel hard nodig!. Dus kijk eens welke manier van stimmen bij jou past!.

 

Zoek plekken waar rust te vinden is:


Een verjaardag kan heel druk zijn. Daarom is het fijn dat je een plek hebt of mischien wel meerdere plekken waar rust te vinden is. Dat hoeven helemaal geen hele kamers te zijn. Het kunnen bijvoorbeeld ook hoeken zijn!. Maar het kan bijvoorbeeld ook de wc zijn!. Kijk dus eens waar je rust kan vinden om even te ontprikkelen!

 

Beperk prikkels:


Is het je eigen verjaardag?. Denk er dan eens over na om te kijken welke dingen je kunt doen om prikkels te voorkomen. Heb je bijvoorbeeld altijd muziek aan tijdens je verjaardag?. Kijk dan of je de radio zachter kan zetten of zelfs uit kan zetten tijdens je verjaardag!. Zoek uit welke dingen jou heel veel prikkels geven!. Misschien kan je je verjaardag daar wel op aanpassen!

 

Maak andere verjaardags plannen:


Is het je eigen verjaardag?. Kijk dan eens of je wat anders kan organiseren voor je verjaardag!. Misschien vind je het wel helemaal niet fijn dat er zoveel mensen komen of wil je het splitten over twee dagen!. Kijk eens of je wat kan aanpassen!. En kijk dan ook vooral wat bij jou past!

 

Ga voor veilige dingen:


Is het je eigen verjaardag?. En ga je een feest geven?. Kijk dan naar dingen die jij zelf lekker vind en die fijn voor jou zijn. Het is jouw verjaardag!. Dus kijk welke dingen jij fijn en lekker vind. Is dat de slagroomtaart die je elk jaar op tafel zet?. Of de gevulde koeken die je zo heerlijk vind?. Ga dan voor de veilige dingen en ga dan niet ineens andere dingen proberen!. Dit levert alleen maar meer stress en prikkels op!. En dat is juist iets wat je helemaal niet wil als je een verjaardag hebt. Vind je het juist heel fijn om nieuwe dingen te proberen?, doe dit dan op andere dagen!

 

Bespreek het:


Probeer te bespreken met de mensen waar je op verjaardag gaat dat je mischien iets eerder weg wil gaan of dat je helemaal niet tegen verjaardagen kan!. Dit kan erg lastig zijn, maar dit is ook erg belangrijk zo kunnen anderen mischien rekening met je houden!. Je kan het ook middels een appje of een brief doen!. Dat is mischien wat minder sociaal, maar als dat voor jou helpt!. Moet je dat vooral doen!

 

Wil je even praten?. Heb je advies nodig?. Of heb je een tip nodig?. Stuur me dan een dm of email!. Heb je acuut hulp nodig?. Neem dan contact op met iemand die je vertrouwt!. Of neem contact op met 113, deze organisaties zijn er niet voor niks en je bent het echt waard!

 

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp?. En/of heb je een tip?. Laat het weten in de reacties!, mischien kan je een ander helpen!

 


 

Liefs Emma




5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page