top of page

Bookstaview (Mijn leven met autisme)

Hey!. Vandaag het tweede deel van de bookstaviews. Dit keer met: mijnlevenmet autisme. Ze vertelt over haar boek en waarom ze hem schreef!. Wil je dit weten?. Lees dan gauw verder!

 

Wie ben jij?:


Mijn naam is Mayke Bloem en ik ben 22 jaar. Ik woon samen met mijn vriend en we hebben een kat Bella. Op dit moment zit ik in de ziektewet, mijn contract loopt in april af bij mijn huidige baan. Ik hoop dat ik snel een andere leuke baan vind, wat wel bij me past en wat ik wel volhoud. Ik heb sinds 2017 de diagnoses autisme, sociale angststoornis en depressie. Sinds 2019 ben ik begonnen met het bloggen over mijn leven met autisme op mijn site www.mijnlevenmetautisme.nl. Dit was zo’n succes dat een uitgever mij benaderde om een boek uit te geven en dit avontuur ben ik aangegaan. Dit boek is eind december 2021 uitgekomen en is ook te bestellen via mijn website. Het heet uiteraard ‘mijn leven met autisme’!

 

Wie zijn je favoriete auteurs?:


Mijn favoriete auteurs zijn Suzanne Vermeer en Linda van Rijn

 

Wou je altijd al schrijfster worden?:


Nee, ik heb nooit geweten dat ik mijn gevoel zo makkelijk op papier kan zetten. Ik praat nooit over mijn gevoelens, alhoewel veel mensen dachten dat ze me daar wel van af konden helpen, niet dus haha. Sinds ik mijn 1e blog online had gezet kreeg ik zoveel reacties dat ik door ben gegaan. Inmiddels dik 1000 volgers op facebook en een boek verder.

 

Wat is jouw inspiratie voor het schrijven van dit boek?:


Ik heb gemerkt met mijn blogs dat ik veel mensen herkenning en steun kan geven. Dit is ook mijn doel geweest met het uitbrengen van mijn boek. Ik vind het super fijn om mensen te kunnen helpen en ook om mensen zonder autisme een kijkje te kunnen geven in hoe het leven met autisme er daadwerkelijk uit ziet.

 

Lees je vaak boeken?:


Een aantal jaar geleden las ik regelmatig boeken. De laatste tijd is dit wat minder geworden omdat ik druk was met werk en sport. Maar ik vind het nog steeds fijn om af en toe een goed boek te lezen.

 

Haal je inspiratie uit een bepaalde schrijfster/schrijver?:


Ik vind het belangrijk om een eigen schrijfstijl te hebben. Ik kijk dus ook niet af van anderen mensen omdat ik wil dat het dicht bij mezelf blijft.

 

Welk boek schreef je?:


Mijn leven met autisme

 

Wanneer kwam je boek uit?:


December 2021

 

Bij welke uitgever kwam je boek uit?:


Positon Uitgevers in Heeze

 

Wat voor soort boek is het het precies?:


Een boek waarin mijn blogs gebundeld staan met nog enkele andere stukken tekst. Bijvoorbeeld hoe mijn ouders mij zien etc.

 

Waar gaat jouw boek over?:


Mijn boek gaat over mijn leven met autisme. Ik vertel open over mijn diagnoses autisme, sociale angststoornis en depressie.

 

Hoe ben je op het idee van een boek schrijven gekomen?:


Een aantal volgers van mijn site vroegen of ik mijn blogs kon bundelen als naslagwerk. Ik ben hier goed over na gaan denken en uiteindelijk begonnen met het ontwerpen van een boek. Ik wilde het boek zelf uitgeven en het boek was nagenoeg af tot we een vraag hadden over de streepjescode. Want wij wisten niet hoe we daar aan kwamen. We kwamen uiteindelijk uit bij een uitgever met desbetreffende vraag tot de uitgever mijn manuscript vroeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even later belde ze naar mijn moeder om te vertellen dat zij het boek graag wilde uitgeven omdat het op zo’n manier is geschreven wat zich onderscheid van alle andere boeken over autisme. We moesten hier uiteraard even over nadenken omdat ik het graag zelf wilde uitgeven. Maar toch zijn we dit avontuur aangegaan met een prachtig resultaat!

 

Waarom precies over dit onderwerp?:


Dit gaat over mijn eigen leven.

 

Is het boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal?:


Ja

 

Wat is het doel van dit boek?:


Ik wil anderen met autisme graag helpen en herkenning geven. Ik wil ze laten zien dat zij niet de enige zijn met deze problemen. Maar wat ik ook belangrijk vind is dat ik mensen zonder autisme een kijkje kan geven in hoe het leven met autisme er uit ziet. Want dat word vaak nogal onderschat.

 


Ben je van plan nog een boek te schrijven?:


Nee, op dit moment niet. Maar wie weet wat de toekomst met zich mee brengt.

 

Wil je nog wat kwijt over je boek?:


Het boek is te bestellen voor 16,90 via mijn site www.mijnlevenmetautisme.nl en het ligt ook bij diverse boekenwinkels.

 

Hoe lang duurde het schrijfproces?:


Door mijn autisme ben ik erg gedreven in iets nieuws aangaan en wil ik het altijd zo snel mogelijk afhebben. Zoals ik hierboven heb verteld wilde ik het boekje in eerste instantie zelf uitgeven zonder uitgever. Dit gedeelte wat ik zelf gedaan had, had ik snel klaar omdat ik precies wist wat ik er in wilde hebben en wat niet. Toen de uitgever erbij kwam kijken moesten er sommige dingen wat aangepast worden en kwam er een redacteur bij kijken. Hierdoor duurde het allemaal wat langer dan wat ik gehoopt had, ongeveer 6 á 7 maanden. Maar uiteindelijk wel blij dat we het gedaan hebben met de uitgever want het is een prachtig eindresultaat geworden.

 

Heb je een writersblock gehad?:


Nee

 

Hoe zorgde je ervoor dat je geconcentreerd bleef?:


Als ik iets wil dan kan ik mij goed en lang focussen.

 


Heb je hulp gehad bij het schrijven?:


Voor het schrijven van mijn blogs niet omdat dat puur vanuit mij is beschreven. Voor de spelfouten etc kwam de redacteur erbij.

 

Wil je nog wat kwijt over het schrijfproces?:

Ik heb moeten leren om veel geduld te hebben en dat niet altijd alles kan gaan zoals ik wil.

 


Ebook of gewoon boek?:


Ik vind een gewoon boek het fijnste om te lezen en om vast te houden. Van een e-book krijg ik snel hoofdpijn door het beeld.

 


Liever nooit meer lezen of nooit meer schrijven?:


Nooit meer lezen, ik vind het te belangrijk en fijn om mensen te kunnen helpen door telkens opnieuw blogs te posten.

 

Luisterboek of ebook?:


Dan kies ik toch voor een e-book omdat ik dingen beter kan opslaan als ik het zelf lees. Als ik alleen iets hoor dwalen mijn gedachten snel af en weet ik niet meer wat er gezegd is.

 

Schrijf je liever op papier of laptop/Computer?:

Ik doe alles via mijn laptop.

 

Wil je even praten?. Heb je een tip nodig?. Of heb je advies nodig?. Stuur me dan een dm of email!. Heb je acuut hulp nodig?. Neem dan contact op met iemand die je vertrouwt!. Of neem contact op met 113. Deze organisaties zijn er niet voor niks!. En je bent het echt waard!

 

Heb jij dit boek gelezen?. Zo ja wat vond je er van?. Zo nee zou je dit boek willen lezen?. Laat het weten in de reacties!. En start het gesprek!

 


 

Ik wil Mayke heel erg bedanken voor het delen van haar verhaal!


Liefs Emma

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page