top of page

Autismeverhaal Mandy

Hey. Het is alweer tijd voor het vierde autismeverhaal!. Dit keer het verhaal van Mandy over haar autisme!. Wil je haar verhaal lezen?. Lees dan gauw verder!

 

'Ik heb op mijn 30ste, bijna 2 jaar geleden mijn autisme diagnose gekregen':


Ik heb op mijn 30ste, bijna 2 jaar geleden, mijn autisme diagnose gekregen. Na 15 andere diagnoses verklaarde autisme bijna alle diagnoses die ik kreeg. Mijn hoofddiagnoses zijn: autisme, borderline, CPTSS en een zware aanhoudende depressie. Door mij contra indicerende diagnoses kan ik geen behandeling meer volgen. Na 14 jaar in de GGZ ben ik uitbehandeld en te complex.

 

'Ze stuurden mij door de autisme specialist hier in mijn provincie, maar die weigerden mij al bij de screening':


PsyQ, waar ik de langste tijd geweest ben, kan mij niet meer behandelen. Ze stuurden mij door de autisme specialist hier in mijn provincie, maar die weigerden mij al bij de screening. Het is de derde instantie waar ik die intake niet heb gehaald en de 4de weigering. Ik heb verschillende therapieën gehad in het verleden die niet of niet voldoende aansloegen. Ik ben meerdere keren opgenomen geweest.

 

'Ik heb meerdere autistische burn-out gehad':


Omdat ik niet met mijn emoties kon omgaan heb ik mijzelf 14 jaar lang zelf beschadigd en meerdere zelfmoordpogingen gehad. Ik ben volledig afgekeurd en heb nog nooit in mijn leven gewerkt. Op school ging het altijd mis, en heb 5x achter elkaar in de eerste klas gezeten. Ik heb meerdere autistische burn-out gehad.

 

'Ik laat mij door mijn diagnoses niet mijn dromen afpakken. Maar ik heb mijn dromen wel moeten aanpassen':


Nu ben ik bijna klaar met de cursus Werken met eigen ervaring en kan ik hopelijk als ervaringsdeskundige aan de slag binnen mijn dagbesteding. Ik laat mij door mijn diagnoses niet mijn dromen afpakken. Maar ik heb mijn dromen wel moeten aanpassen. Op mijn 23ste ben ik moeder geworden. En zij heeft mij echt een reden om door te gaan met dit leven. Mijn dochter is inmiddels 9 jaar en het allerbelangrijkste in mijn leven.



 

Wil je even praten?. Heb je een tip nodig?. Of heb je advies nodig?. Stuur me dan een dm of email?. Heb je acuut hulp nodig?. Neem dan contact op met iemand die je vertrouwt!. Of neem contact op met 113, deze organisaties zijn er niet voor niks!. En je bent het echt waard!

 

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp?. En/of heb je een tip?. Laat het weten in de reacties!. Misschien kan je een ander helpen!

 



 

Ik wil Mandy heel erg bedanken voor het delen van haar verhaal!


Liefs Emma

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review rolfstone koptelefoon

Hey!. Het is weer tijd voor een blog!. Dit keer een review van een product waarvan ik nooit had geweten dat ik er zoveel baat bij zou hebben!. En dat het me zo erg helpt!. Ik heb het product uitgetest

Autisme en gesprekken (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is alweer tijd voor een nieuwe persoonlijke blog!. Dit keer over autisme en gesprekken, want ondanks dat het een vrij klein onderwerp lijkt. Is het toch wel een groot onderwerp. Waar ik heel

Autisme en voor jezelf opkomen (Persoonlijke blog)

Hey!. Het is weer tijd voor een nieuwe blog!. De eerste van het nieuwe jaar!. Ik trap dit jaar af met een blog over voor jezelf op komen!. Want voor jezelf op komen is al lastig genoeg. Maar als je au

Post: Blog2_Post
bottom of page